De voorstelling “Ik ben niet bang” winnaar van de Zilveren Krekel!

Over Ik ben niet bang (8+) zegt de jury het volgende: “Groothof toont zich wederom een groots verhalenverteller. (…) zijn meeslepende, kalme manier van vertellen, zijn uitmuntende transformaties, de goed gedoceerde muziek en de zorgvuldige regie hebben een indringend effect. Ik ben niet bang kent een unieke kwaliteit die zowel bij de strot grijpt als ruimte biedt aan de fantasie van de toeschouwer.”

René volgde de Theaterschool in Amsterdam van 1969 tot 1973. Direct na het voltooien van de opleiding was hij zes jaar verbonden aan het pantomimetheater Carroussel. Aansluitend speelde hij zes jaar bij het werktheater.nl

Tussen 1985 en 1989 speelde René drie producties met zijn broer Frank Groothof. Veel bekendheid verwierven zij met het succesvolle Broertjes dat tevens voor tv bewerkt werd. Daarna speelde hij met René van het Hof en Hans Dagelet in Blauw Uur, Duo met Hakim Traida en De Verbouwing van Toneelgroep Carver.

In 1998 volgde de eerste kennismaking met MaxTak, in de productie 2000 Mijlen onder zee, welke voorstelling hij ook zelf schreef. In het seizoen 2001-2002 schreef en speelde hij De Dromer voor Max Tak. Tussendoor was René ondermeer te zien tijdens het Oerol Festival in een eigen bewerking van Hans en Grietje en in Fanfare van het Toneelgezelschap B & D.

Vervolg CV René Groothof

flyer-OPA flyer-RING-